Glimt av hopp pdf

 Glimt av hopp pdf

Glimt av hopp

  • Siffra: 543042320464356
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.6/5 (Votes: 4077)
  • Paperback : 185 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Kvinnan såg hur den lilla ringen svängde fram och tillbaka, kunde inte slita blicken från den. Handen som höll i ringen försvann i ett dis och det enda hon hörde var den hypnotiska rösten. Kvinnan lydde, även om hon inte ville. Det var en konstig känsla.

Möt Gregorius Greg Konstantis, privatspanaren, som agerar först och frågar sedan. Han är ständigt bekymrad över människans grymhet och drömmer sig ibland bort till en lugnare tillvaro. Han är överdrivet känslig, ser ofta syner och tror sig kunna veta vad personer tänker. Genom hypnos får han ofta människor att öppna sig.

I boken GLIMT AV HOPP har unga flickor försvunnit och Greg accepterar inte det svaga intresset fallen väcker. Spåren leder till en väldig sjöplatå, där den avgörande sammandrabbningen med kidnapparna blir våldsam. De svaga kan inte förlåta och Greg tolkar orden bokstavligen i sin kamp mot ondskan.

Robert B. Parker och Lee Child i ny tappning

http://arenan.yle.fi/radio/1666794

Finlandssvensk författare från staden Grankulla i södra Finland. Stig Granfors har gett ut fyra faktaböcker om evolutionen och livets utveckling. Den skönlitterära banan inleddes 2011 med den dystopiska framtidsvisionen LIV.

Spänningsromanen GLIMT AV HOPP är den första delen i en trilogi om privatspanaren Gregorius "Greg" Konstantis. Greg är av finlandssvensk-grekisk härkomst och utreder brott runtom i Europa med avstamp i ett landskap som påminner om södra Finland. Naturen spelar en viktig roll i böckerna, likaså människans egenskaper och irrationella beteenden. Gregs cyniskt färgade godhet leder honom in på vägar han helst borde undvika.

Stig Granfors (56) har jobbat som journalist för radio och tv samt skrivit för tidningar och tidskrifter. De senaste åren har han jobbat med nätinformation, vilket också syns i böckernas utformning. Skrivstilen är kort, exakt och rakt på sak. Särskilt actionavsnitten har väckt positiv uppmärksamhet.

Sagt om boken LIV (2011):
"Historiska myter och vetenskapliga teorier möter varandra i ett trovärdigt scenario."
"En finlandssvensk The Road"
"Stig Granfors är bra på att skriva actionscener"
"Det är sällan man har känt sig så osäker och rädd som i denna bok."

Böcker: Civilisationens gåtor, 146 s., Kirja kerrallaan 2005
Skapelsens gåtor, 166 s., Kirja kerrallaan 2006
Livets gåtor, 202 s., Kirja kerrallaan 2008
En skön ny värld, 162 s., Kirja kerrallaan 2010
Liv, 240 s., Sahlgrens förlag 2011
Glimt av hopp, 236 s., BoD Books on Demand, Stockholm 2012

Glimt av hopp tar upp ett väldigt aktuellt dilemma. De sociala myndigheterna har ibland problem med att veta när det är rätt tidpunkt att ingripa när det finns misstanke om vanvård. De bekymren kämpar romanens hjälte Gregorius "Greg" Konstantis också med. Han vet att det finns onda människor som gör onda saker, men han vet också att det finns många goda människor som inte gör något åt saken. Glimt av hopp är den första delen i en trilogi.

Hela artikeln på nätet:
http://svenska.yle.fi/artikel/2012/09/12/infochef-skriver-om-orattvisor-och-hjaltedad

Länk till radiointervju: http://arenan.yle.fi/radio/1666794
Radio Vega, Yle, Finland, september 2012

Handlingen i Glimt av hopp rör sig kring en ruskig liga som kidnappar unga flickor och utför transplantationer för att ta tillvara vitala organ. Redan det här i sig är ju ett fungerande upplägg med utrymme för spännande thrillervändningar och helt som i förra romanen Liv är Stig Granfors fortfarande riktigt bra på att skapa gruvliga scener.

Hela blogginlägget på nätet:
http://ralfsandell.kulturen.fi/2012/12/14/udda-figurer-i-tva-nya-finlandssvenska-deckare/
http://ralfsandell.kulturen.fi, december 2012

Relaterade böcker