Carl Philip : prinsen som inte fick bli kung pdf ebook

 Carl Philip : prinsen som inte fick bli kung pdf ebook

Carl Philip : prinsen som inte fick bli kung

  • Siffra: 211269078815196
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 3.8/5 (Votes: 3766)
  • Paperback : 113 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Pocketutgåva med extramaterial inför bröllopet!

Den 13 juni 2015 gifter sig prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Slottskyrkan på Kungliga slottet. Detta är den första boken någonsin om prins Carl Philip och den ger en heltäckande bild av prinsens liv från födseln fram till idag. Ett sammansatt porträtt av en blyg och känslig kille, ständigt ett steg bakom sina systrar.

Carl Philip föds som kronprins och framtida kung av Sverige. Men mindre än ett år senare blir han fråntagen rätten att ärva tronen, något som pappa kungen fortfarande har svårt att acceptera. Carl Philip själv är lättad över att det är storasyster Victoria som en dag blir drottning. Han är den i familjen som vantrivs mest i rampljuset och har dessutom fått kämpa med dyslexi och svårigheter att få kompisar.

Genom åren har Carl Philip haft flera konflikter med sina föräldrar, främst om flickvänen och blivande hustrun Sofia Hellqvist. Men när han till sist hotar att avsäga sig prinstiteln om de inte accepterar Sofia faller de till föga. Även kungen och drottningen inser att tjejen från Älvdalen hjälpt deras son att få ett självförtroende han alltid saknat. Och sommaren 2015 står bröllopet.

Expressens hovreporter Johan T Lindwall följer upp succéerna om Victoria och Madeleine med den första boken någonsin fram till idag. I denna pocketupplaga har han skrivit ett nytt kapitel som följer Carl Philip och Sofia under det senaste året på vägen fram mot altaret i Slottskyrkan.

"En läsvärd och underhållande bok... Johan T Lindwall gör det med sympati och med en sakkunskap, som tyder på att han har välinformerade uppgiftslämnare... Boken ger intressanta inblickar i det svenska hovlivets realiteter. Det är scenerier som är stundtals rent absurda med sin rigida anknytning till historiska traditioner. " Nya Wermlands-Tidningen

Relaterade böcker