Brottskod 391 Häxprocessen i Krokom pdf

 Brottskod 391 Häxprocessen i Krokom pdf

Brottskod 391 Häxprocessen i Krokom

  • Siffra: 165814794517117
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.7/5 (Votes: 4856)
  • Paperback : 109 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

BROTTSKOD 391
är en dokumentär skildring av de faktiska och arbetsrelaterade omständigheter som ligger till grund för att två förvaltningschefer i Krokoms kommun - i Tingsrätten, februari 2014 - blev dömda för vållande till annans död.
Eftersom domen överklagats dyker detta rättsfall upp i Hovrätten strax efter att denna bok lämnat tryckpressarna, oavsett friande eller fällande dom i Hovrätten talar denna dokumentära skildring för sig själv.
Alltmedan den juridiska instansen utreder ansvarsfrågan, vill jag med denna text belysa den händelseutveckling som ställer frågan om hur det är möjligt att en omtyckt, levnadsglad och duktig socialsekreterare under loppet av några månader bryts ner till en spillra av sitt forna jag.
I min text får vi följa denna socialsekreterare - Lars Persson - på hans sista resa, då vi följer honom i spåren fram till dess han i förtvivlan tar sitt liv; en människa, make, pappa och medarbetare som trivdes med livet och arbetslivet och som gjort sig känd för sitt goda handlag med klienterna.
Men så händer något, plötsligt befinner han sig på ett ohälsosamt sluttande plan som innebär att han får svårt att sova, han tappar aptiten och går ner i vikt, Maria, Lasses fru, ser hur hennes levnadsglada Lasse på några månader blev en tyst och krokig gubbe med skenande ångest, som Aftonbladets reporter Kerstin Weigl, skrev efter Lasses död.
Frågan om hur det kommer sig att det blir som det blir och varför en uppskattad medarbetare hamnar i denna nedåtgående spiral som slutar i katastrof, har sin förklaring i denna dokumentära skildring.

Denna berättelse
inte bara påminner
om en häxprocess
- den är värre.
Ebbe Schön, Folklivsforskare.
Brottskod 391 är en intressant bok som belyser
många aspekter av det vi kallar härskarteknik
och när det gäller organisationsstrukturers
inverkan på individen.
Boken är lättläst,
klar och tydlig.
Lii Stening, Handledare.

Relaterade böcker